Gol average madrid barcelona

Wikipedia

Any score that would have meant the victory of Quique Setién’s team would have given, in addition, another advantage: dominating the goal difference between the two teams. It was a secondary objective, but, given the equality that the two main candidates for LaLiga are maintaining in the table, it may end up being decisive to know who ends up champion of the regularity tournament.
Real Madrid drew goalless in the first leg at the Camp Nou, so yesterday’s 2-0 win in front of their fans would mean that Los Blancos would be ahead of Los Blaugrana if, after 28 league games, the two teams have the same number of points.
At the moment, Zinedine Zidane’s side have one point more than their eternal rivals and are top of the table without needing to resort to this advantage offered by LaLiga’s regulations. If the Clásico played yesterday had ended in a draw, the solution would have gone through the difference in total goals scored and conceded by each of the two teams. In this section, too, there is maximum equality. Both teams are at +31.

Wikipedia

Example.  Match of the 1st round: Team A 1- Team B 3; 2nd round: Team B 5- Team A 2. The overall result between their matches would be Team A 3- Team B 8, therefore Team B would be the one ahead in the standings for having scored more goals.
2) If both teams had scored the same number of goals in both matches (8-8, for example), another solution would have to be found: “It will also be decided by the greater difference of goals scored, but taking into account all the goals scored and conceded during the competition”.
Example. Team A has scored 80 goals and conceded 50 in the 38 rounds of the league, leaving it with a goal difference of +30. In the case of team B, they have scored 62 and conceded 20, which equals a goal difference of +32. In this case, team B would be ahead as it has a better goal difference.

Atlético de madrid

El Real Madrid ganó un vibrante Clásico y recuperó el liderato de LaLiga. Los blancos se impusieron al Barcelona gracias a una gran segunda parte, en la que los goles de Vinicius Jr. en el 71′ y Mariano en el 92′ aseguraron los tres puntos.
En la primera parte hubo ocasiones para ambos equipos. El Real Madrid fue el primero en avisar en el minuto 6, pero la volea de Benzema dentro del área se fue por encima. Griezmann volvió a golpear, pero su disparo en el minuto 21 también salió desviado. La presión alta de los blancos perjudicaba a los visitantes, que intentaban contrarrestarla con periodos muy largos de posesión en busca de espacios. Arthur lo encontró en el minuto 34, pero Courtois salió airoso en el uno contra uno.    La última jugada de peligro de los primeros 45 minutos llegó poco después. El pase de Busquets a la espalda de la defensa eligió a Messi, que se adelantó a Varane por centímetros, pero Courtois desvió su disparo.
La segunda mitad fue dominada por el Real Madrid, y en el 56′ tuvo su mejor oportunidad de la noche hasta el momento. Isco recibió el balón en el borde del área, y envió un tiro curvado que obligó a Ter Stegen a hacer una parada maravillosa. Fueron los mejores minutos de los locales, que encerraron a sus rivales y dieron muestras de peligro. Carvajal centró en el 61′ y Piqué tuvo que despejar en la línea de gol un remate de cabeza de Isco que se fue lejos del alcance de Ter Stegen. Tres minutos después, el madridista recibió el balón en la banda derecha y centró para Benzema, que no llegó a rematar por poco.